34,9923$% 0.14
36,7485€% -0.01
44,4569£% 0.28
2.973,50%-0,21
2.641,53%-0,42
9.964,71%-0,33
Almanya’da lojistik ve taşımacılık sektöründe “Suriyeli” kaygısı yaşanıyor. Esed rejiminin devrilmesiyle ülkeye dönüşler hız kazanırken, Avrupa’da “ucuz işçi” olarak barındırılan Suriyelilerin yokluğunda oluşacak iş gücü kaybı endişeye yol açıyor.
‘2 BİN ŞÖFÖR GİDERSE’ PANİĞİ
Almanya’da otobüs ve tren sürücülüğünde 2 bin Suriyeli istihdam ediliyor. Alman Taşımacılık Şirketleri Birliği (VDV) Başkanı Ingo Wortmann, “Birçok yerde onlarsız yapamayız” diyor.
Arti49.com’un haberine göre Suriyeli çalışanların Almanya’dan ayrılmasının otobüs ve trenlerin istikrarlı bir şekilde işletilmesini önemli ölçüde zorlaştıracağı tahmin ediliyor.
Wortmann, “Eğer geri dönerlerse, bu durum sektörde zaten var olan personel açığını daha da arttıracaktır” ifadesini kullanıyor.
Wortmann, CDU meclis grubu başkan yardımcısı Jens Spahn’ın Esad devrinin ardından Suriyelilerin derhal ülkelerine gönderilmesi yönündeki çağrılarını “siyasi eylemcilik” olarak eleştirerek, “Burada çalışmak isteyen insanlar burada kalamazlarsa Almanya’ya bir iş merkezi olarak zarar vermiş oluruz” dedi.
5 BİN DOKTOR VAR
Alman Hastaneler Federasyonu Başkanı Gerald Gaß ise, Suriyeli doktorların ülkelerine dönmeleri halinde Almanya’daki sağlık sisteminin hasar alacağını söylemişti. Gerald Gaß, “Eğer çok sayıda Suriyeli Almanya’yı terk ederse, bu şüphesiz personel seviyeleri üzerinde gözle görülür bir etki yaratacaktır” demişti.
Alman Tabipler Birliği’ne göre, geçen yılın sonunda Almanya’da 5 bin 758 Suriyeli doktor çalışıyordu ve bunların yaklaşık 5 bini hastanelerde görev yapıyordu. Bu sayı ile Suriyelilerin Almanya’daki en büyük yabancı doktor grubunu oluşturduğu ifade ediliyor.
Güney Kore’de sıkıyönetim krizi: İktidar partisi lideri istifa etti
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.